Стига ли една касетка  или туба, за да си запазите

...
Стига ли една касетка  или туба, за да си запазите
Коментари Харесай

Стига ли една касетка, за да си запазите паркомясто?

Стига ли една касетка  или туба, с цел да си запазите паркомясто в огромен български град? Зависи от обстановката. Често се натъкваме на най-различни " принадлежности ", с които водачи пазят паркоместа по улиците на страната. Методите им нервират останалите водачи, само че все пак от време на време изобретателните жители съумяват да си запазят място.

Такъв е и казусът от Кърджали, където хора подреждат не една или две касетки, а вършат същинска " комбинация ", благодарение на която да се преборят за място за паркиране.

Ситуацията е споделена във Фейсбук от възмутена жена, която недоволства от видяното. На фотографията виждаме цели четири касетки, подкрепени от две летви и два камъка. Конструкцията прави невероятно паркирането на въпросното място в промишлената зона на родопския град.

" Нямаш си паркомясто?! Щайгите ти вземат решение казуса ", прибавя Зорка А.

Някои жители настояват, че казусът не е индивидуален. Като продобна процедура имало и в други елементи на Кърджали. Мъж споделя и личната си процедура при сходни обстановки, а точно - да изхвърли паркинг приспособленията.

" Из целия град си резервират " места " посредством слагане на празни щайги, бордюри, камъни и какво ли не.... Аз следователно ги изхвърлям в контейнера и паркирам навръх " непокътнатото " място, даже и да има други свободни места! ", заключава Георги Стоилов.

Припомняме, че въпросната процедура е забренена от управляващите. В " Наредба за организация на транспортната активност и сигурността на придвижването на територията на Община Кърджали " четем, че:

Поставянето на контейнери, кофи за битови боклуци и на всевъзможни други предмети и уреди върху платната за придвижване.

Подобни практики не са позволени и в доста други градове, само че за жалост се срещат напълно нерядко.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР